joi, 19 ianuarie 2012

Chicken pie



Ingrediente:
750g piept de pui taiat cuburi mai mari
1 praz mai mic
250 ml supa de pui (dizolvati un cub de pui in apa fierbinte)
125 ml smantana
1 cutie mica de ciuperci
2 tije de telina
2 morcovi
1 cana de mazare congelata
3-4 linguri unt
patrunjel verde tocat

Ingrediente aluat:
185g faina
2 linguri unt
2 linguri smantana
1 ou mic


Incepeti cu aluatul, amestecati faina cu untul, adaugati smantana si oul. Incercati sa respectati cantitatile,altfel nu veti reusi sa intindeti aluatul peste cealata compozitie. Aluatul gata facut,se pune intr-o punga si se da la rece pentru 30 de minute.

Bucatile de carne se calesc in unt. Se adauga prazul si morcovii taiati,apoi ciupercile,telina taiata si mazarea.Dupa ce s-au calit legume,se adauga supa de pui si apoi smantana. Se lasa pe foc pana scade sosul,apoi se pune patrunjelul. Mutati totul intr-o tava rezistenta la foc.
Aluatul se intinde cu sucitoarea intre 2 foi de copt (prima foaie sa fie presarata cu foarte putina faina).
Dezlipiti usor aluatul de pe prima foaie (el va ramane frumos lipit de foaia de sus) si puneti peste vasul de yena, apoi dezlipiti usor si foaia de sus.Ideea este ca aluatul sa incadreze perfect vasul, marginile se pot taia cu un cutit.
Bateti bine un ou si ungeti aluatul. Dati apoi la cuptor pentru 30 de minute.

La felul asta de mancare am fost foarte grabita si nu am apucat sa fac poze decat la sfarsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu