marți, 7 februarie 2012

Savarina



Ingrediente 4 portii:
150 g faina
7 g drojdie uscata
2 oua intregi
1 galbenus
110 g ulei
1 lingura zahar

Sirop:
200g apa
100g zahar
lochior/rom

Pentru aluat se mixeaza uleiul cu ouale (pe rand si mixati dupa fiecare). Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se amesteca cu 1 lingura de faina. In compozitia de oua se incorporeaza faina si drojdia. 
Puneti aluatul in 4 forme cilindrice si lasati sa creasca putin,dupa care dati la cuptor pentru 30 de minute.

Pregatiti siropul: apa cu zaharul se pun la fiert.Cand s-a dizolvat tot zaharul,adaugati lichiorul si lasati sa se raceasca putin. In siropul putin caldut,puneti savarinele sa se inmoaie.

Eu le-am umplut cu frisca si sos de zmeura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu