duminică, 11 decembrie 2011

Tort de mere



Se curata merele de coaja si se scoate milocul.se umple fiecare mar cu dulceata (de care va place),se aseaza merele intr-o forma de tort tapetata bine cu un pachet intreg de unt(merele trebuie sa aiba distanta intre ele -poza 1-) . Peste mere se presara 150 de g de zahar si se dau la cuptor pana se inmoaie bine merele.

Blatul : Se bat bine 5 albuse cu putina apa minerala si 5 linguri de zahar. Se incorporeaza apoi galbenusele (tot 5 :p ) + 1 praf de copt + esenta de vanilie + 100 de grame de faina (7 lg ) si se toarna blatul peste mere (in mod normal blatul ar trebuii sa acopere in totalitate merele,astfel incat toata dulceata sa ramana in interior) . Cand e gata,se roastoarna tortul pe un platou(-poza 2-) si se imbraca in frisca(-poza 4-).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu