duminică, 11 decembrie 2011

Prajitura de ciocolata cu bilute de branza dulce si nuca de cocos ♥





Ingrediente pentru o forma rotunda de tort cu diam. de 26 cm(eu am avut forma putin mai mare.am sa scriu in paranteze ce am schimbat ):

Bilute de branza si cocos:
- 250 g. branza dulce (eu am gasit doar bulgarasi de branza dulce in smantana,asa ca am avut alta consistenta chiar daca am strecurat toata smantana)
- 50 g. nuca de cocos rasa (am pus o lingura in plus)
- 50 g. zahar
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de amidon (eu am pus 3 )

Blat de ciocolata:
- 4 oua ( pt ca am avut forma mai mare,am folosit 5 oua)
- 60 g. zahar
- 50 g. ciocolata topita (plus inca o lingura de ciocoltata)
- 2 linguri faina (3 linguri )
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao (rase)
- un praf de sare
- jumatate de lingurita praf de copt

Glazura:
- 100 ml. lapte
- 50 g. zahar
- 50 g. unt
- 100 g. ciocolata

Bilute de cocos:Se amesteca toate ingredientele. Se modeleaza cu mainile umezite bilute de marimea unei nuci.Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt

Aluat:se bat spuma albusurile cu praful de sare si zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor dupa fiecare. Se incorporeaza ciocolata topita si-apoi faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Se toarna compozitia rezultata deasupra bilelor de branza.
Se da prajitura la cuptor, la foc mediu: 180 grade, pentru cca. 20-25 de minute
Se prepara glazura:
Se pun intr-un ibric toate ingredientele si se fierb la foc mic cateva minute (2-3 minute), pana se ingroasa putin; se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine totul pe foc pana cand se topeste ciocolata. Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca bine, dupa care se toarna deasupra prajiturii caldute.
Se taie doar cand e rece.

2 comentarii: