vineri, 10 februarie 2012

Orange Cheesecake

De la inceput va "spun" ca acest tort este foarte bun si soft,dar prepararea lui dureaza ceva mai mult (aproximativ 3 ore, plus timpul de racire).


Ingrediente "blat":
225g unt nesarat
250g faina
100g zahar (din nou,eu am folosit splenda)
2 linguri cacao

Ingrediente Topping:
2 portocale
800g cream cheese (eu am folosit 500g ricotta si 300g philadelphia)
250g mascarpone
4 oua mari
200g zahar
2 linguri faina de malai
esenta de vanilie


Pastrati 175g unt, iar restul il topiti si lasati sa se raceasca.
Separat, mixati untul cu zaharul si cu cacaoa,dupa care incoprorati faina (puteti framanta aluatul daca nu vreti sa folositi mixerul). Aluatul trebuie sa aiba consistenta pesmetului,abea apoi adaugati untul topit.

Turnati aluatul intr-o tava de tort cu peretii detasati tapetata cu unt. Nivelati bine cu o lingura si dati la cuptor pentru 40 de minute.

Intre timp pregatiti topping-ul:
Se rade coaja de la o portocala, dupa care stoarceti zeama ambelor portocale (aveti nevoie de 150ml de suc).
In cazul in care folositi ricotta, sa o puneti la scurs (puteti folosii doar philadelphia si mascarpone).
Toata crema de branza,mascarpone,zaharul,coaja rasa de portocala,esenta de vanilie si malaiul se mixeaza bine.

Adaugati ouale si apoi sucul de portocale.

Crema trebuie turnata peste blatul putin racit,dupa care dati la cuptor pentru 1ora si jumatate,la 140 de grade.

Cand e gata, opriti cuptorul, lasati usa intre deschisa si lasati tortul pentru inca 1 ora sa se raceasca foarte incet (mijlocul ar putea parea moale,dar se va aseza dupa ce se raceste perfect tortul).
Dupa o ora, scoateti tortul din cuptor si lasati sa se aseze la temperatura camerei,dupa care il puteti da la frigider.

 Abea inainte sa serviti puteti desface peretii formei de tort.
 Puteti decora cu spirale de ciocolata.


2 comentarii:

  1. arata mai mult decat delicios! mi se pare insa prea laborios :(. Olgutza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc.
      este un tort foarte bun (in special pt cei care agreaza cheese cake-urile),dar ai dreptate este ceva mai complicat doar din punct de vedere al timpului de preparare. in rest e foarte simplu

      Ștergere