miercuri, 28 decembrie 2011

Prajitura cu stafide


Blat
4 oua
10 lg apa
14 lg zahar (~150 g)
1 plic praf de copt
150 g faina
100 g nuci macinate

Albusele se bat spuma cu apa pana devine tare (apa se pune cate o lingura odata).Se adauga zaharul, galbenusele,praful de copt,faina si nucile.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si de da la cuptor.

Stafidele,se spala si se pun la inmuiat in rom,de seara.

Crama
200g unt
3 oua
50 ml lapte
1 esenta de vanilie
3 lg zahar

Stafidele se pun la strecurat cu 1 ora macar inainte de a face crema.
Cele 3 oua ( intregi ) + laptele si vanilia se fierb pe aburi pana se ingroasa. Separat se freaca untul si zaharul,apoi se incorporeaza crema fiarta (si racita ),iar la sfarsit stafidele.
Cu romul ramas de la stafide se insiropeaza blatul si apoi se umple cu crema.


Prajitura asta este una din preferatele tatalui meu,asa ca in loc de zahar am folosit splenda. Din cauza asta,blatul meu nu a crescut si a trebuit sa pun crema deasupra. Voi,daca respectati reteta,si folositi o tava mai mica de 33 de cm, o sa va iasa un blat frumos pe care il puteti taia la jumatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu